2017. Magyar Bajnokság III. forduló

2017. Magyar Bajnokság III. forduló

111   0   1   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
2017. Magyar Bajnokság III. forduló

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Tavirózsa Kemping Nomád part, Naturista Part Délegyháza Hungary

Datum

Datum
16 September, 2017
Start
8.00
Ende
16.00
Datum
17 September, 2017
Start
8.00
Ende
16.00

Részletek hamarosan!!! A program terv még változhat.

2017. -es év IIIfordulója. Idén összesen 3 versenyen mérhették össze a kutyák az erejüket súlyhúzásban. Minden versenyen elért testömegindex kerül összeadásra és a verseny végén, hírdetjük ki a 2017-es év Magyar Súlyhúzó Bajnokát és Bajnoknőjét.

Árak: Belépő: 2000.- mely az egész hétvégére szól!!! Mind2 napra, tehát ha valaki nem alszik a kemping területén hagyja fenn a karszalagot és ugyanúgy bejöhet vele vasárnap is. Aki csak vasárnap érkezik annak más színű szalag lesz . Vasárnap:1200.-/fő 14. életévét nem betöltött gyerekek valamint mozgáskorlátozottak és kísérőik számára INGYENES.

Nevezés: Súlyhúzás: 4000.-/ kutya (minden kutya aki nevez súlyhúzásra indulhat a vasárnapi ŐV-n) Futópad Bajnokság: 3000.-/ kutya Futópad Dívizió: 1800.-/ kutya ŐV aki nem nevezett súlyhúzásban 1000/kutya Küllem: 2000/kutya Szánkó húzás:2000/kutya Falmászás:2000/kutya Tug of war: 2000/kutya

Party mánia élő Dj.-vel!

Szombat: Regisztráció: 8:30-10:00 Súlyhúzás Futópad sprint

Súlycsoportok 0-13,49 13,5-17,99 18-22,49 22,5-26,9 27-31,49 31,5-35,99 +36 Profi pull (szóra) 0- 22,49 22,5-35,99 +36 kanok szukák külön. Húzások száma maximalizálva tehát 10-et húzhat a kutya Nem kell diktálni a következő súlyt, hanem mindneki akkor jön amikor a számára megfelelő súlyhoz értünk, 2 perc várakozási idő után emelünk a következő súlyra. Alkalmasság

Minden 12 hónapot betöltött és 8 évnél nem idősebb kutya versenyezhet, amely megfelelő fizikai kondícióban van. Doppingszerek használata tilos! Tüzelő, vemhes, beteg, vagy szoptató kutya nem tartózkodhat a verseny területén. Csak olyan kutya vehet részt a versenyen, melyet regisztráltak, nevezési díját befizették és mérlegelték és az oltási könyvet bemutatták. MINDEN A TERÜLETRE BELÉPŐ KUTYÁNAK ÉRVÉNYES OLTÁSI KÖNYVEL KELL RENDELKEZNIE, AMIT HATÓSÁGI ÁLLATORVOS FOG ELLENŐRIZNI! ENNEK HIÁNYÁBAN BELÉPNI ÉS NEVEZNI NEM LEHET. Arra kérünk mindenkit, aki nem szeretne egy nagyot és feleslegeset kirándulni, hogy erre figyeljen, ne felejtse otthon a könyvet. Az indulóknak megfelelő húzóhámmal kell rendelkezniük. Minden időben a gazda felelős a kutyájáért és köteles utána rendet tenni. Mindenki a saját felelősségére nevezi a kutyáját. A kutya túlzott agresszív viselkedése a rendezvényen nem tolerálható. Amelyik kutya emberben vagy állatban sérülést okoz, adott versenyből kizárásra kerül. Túlzott mértékű alkoholfogyasztás a rendezvény területén tilos!

Mérlegelés:Csak a szombati napon. Minden kutyát ugyanazon a mérlegen kell mérni, 1x van lehetőség a mérlegelésre!!!

Súlyhúzás A kutyák 500 kg kezdve 100 kg-os emelésekkel húznak a 496 cm-es pályán a testsúlyuk szerinti emelkedő sorrendben. Az induló dönti el, hogy melyik súlyon kezd. Rontott húzás esetén egy javítási lehetősége van a verseny folyamán. A húzás akkor kezdődik, amikor a tulajdonos megkezdi a csalizást, vagy a kutya megindul. Sikeres gyakorlat után a kutya gazdája döntheti el, hogy legközelebb melyik súlyban indítja kutyáját, összesen 10 húzása lehet. Amennyiben nem sikerül a választott súlyt elhúznia, úgy az utolsó elhúzott súly lesz a kutya érvényes eredménye.

A húzáshoz segédlet használható. Ez lehet: csali tárgy, labda stb. Élő csali, étel, csibészkar alkalmazása, illetve a csali tárgy érintése tilos! Húzás közben a kutya szóval, mozdulatokkal biztatható, azonban hozzáérni nem szabad a pályán a gazda és egy segéd tartózkodhat.. Csak az a húzás érvényes, amit a kutya a pálya húzófelületén teljesít. A táv teljesítésére 1 perc áll a kutya rendelkezésére. A húzás feszes húzószárral indítandó.A gazda dönti el adott súlyon mikor javít. Az a kutya a győztes, aki saját súlyának legtöbbszörösét húzza el. Csak a teljes húzás számít. A versenyeken kanok és szukák külön kerülnek díjazásra. Külön díjak: Sínek királya és királynője könnyű 0-22,5kg, közép 22,5-36kg és nehéz 36kg+ súlyban Legnagyobb testömeg index Legnagyobb elhúzott súly

Vasárnap : Regisztráció:9:00-10:00 ŐV

Bull típusú terrierek hobby kiállítása (igény esetén, szét bontva pit bull, és egyéb fajtákra) Küllem bírálat : pit bullok részére tk és nélkülieknek egyaránt, ivartalanított is nevezhető. Kanok szukák külön kerülnek elbírálásra Puppy:3-6 hónapig Junior: 6 hónapos- 1,5 évesig. Felnőtt: 1,5-7 évesig.

Falmászás A kutya a palánk tetejéről belógatott csali tárgyért szalad fel a falra. A cél, hogy megfogja és 3mp-ig tartsa a fogást. Kezdőmagasságot a gazda dönti el és 5 cm-ként emelkedik. Az induló dönti el, hogy melyik magasságon kezd, illetve mennyit emel. Egy magasságon 3 nekifutási lehetőség van, ha teljesíti, akkor mehet a következő magasságra. Nekifutás előtt a kutyát biztatni lehet, viszont utána – ugrásközben – hozzáérni, segíteni nem szabad. A legnagyobb magasságot teljesítő kutya a győztes. Azonosságesetén a kisebb marmagasság dönt. A kutyák testsúly szerint következnek. A versenyszámban kanok és szukák nem kerülnek külön díjazásra.

Szánkóhúzás Kutya saját testsúlyával megpakolt szánkót húz 10 m-es pályán. A húzás a bíró jelére indul. A húzáshoz segédlet használható. Ez lehet: csali tárgy, labda stb., élő csali, étel, „csibészkar” alkalmazása tilos, de a csali tárgyat a kutya nem érintheti. Húzás közben a kutya szóval, mozdulatokkal biztatható, azonban hozzáérni nem szabad. A táv teljesítésére 1 perc áll a kutya rendelkezésére. A húzás feszes húzószárral indítandó. Két futam van és a jobbik időeredmény számít. A kutyák testsúly szerint következnek. A versenyszámban kanok és szukák nem kerülnek külön díjazásra.

Tug of war Kötélhúzás Kutyák egymással szemben a kötél vagy tömlő két végét fogva próbálják elhúzni egymást miközben biztonságosan, ki vannak kötve, hogy nem tudnak egymáshoz érni. Amelyik kutya elveszi a másiktól a kötelet az a kutya a győztes és ezáltal kiérdemli az első helyezettnek járó díjat. A kutyák a húzás közben pórázon vagy láncon vannak a balesetek elkerülésének érdekében. A párosítások súlycsoportonként illetve sorsolással történnek. A versenyszámban kanok és szukák nem kerülnek külön díjazásra.Csak 1. helyzettet hírdetünk.

Magyar Futópad sprint Bajnokság! GINGER'S WAY KENNEL RENDEZÉSÉBEN, FIREPAW gyártmányú futópadon. Szabályzat: - Minden első életévet betöltött kutya versenyezhet, a versenyzés felső korhatára nyolc év. Csak egészséges, megfelelő kondíciójú kutya tehető a futópadra. - A kutyák hámban és nyakörvben versenyezhetnek (ami nem súlyhúzó hám,) fojtó, szöges ,elektromos nyakörv nem engedélyezett! - Minden kutya két percig fut a futópadon, az ez alatt megtett táv kerül feljegyzésre és ez adja a végeredményt. Azonos eredmények esetén újabb két perces futamot kell futnia a kutyának. - A kutya motiválható szóval, csalival (játékkal, egyéb tárgyal) viszont étel, fogókar nem használható. - A kutyához érni, illetve a csalit a kutyához érinteni tilos, ez hibának minősül és így a kutya automatikusan kiesik a versenyből. - Minden kutyának egy alibi hibája lehet. Ha a kutya forog, tétovázik, esetleg lelép a padról, ez alibi hibának minősül. Ebben az esetben a bíró megállítja a versenyt és újraindítja azt. - A futópad környékén csak a versenyző kutya, annak gazdái (max. két fő) illetve a bíró tartózkodhat. - A bíró bármikor leállíthatja a versenyt a kutya vagy a futópad biztonsága érdekében. - A bíró döntése minden esetben végleges. - Szukák és kanok külön kerülnek díjazásra, ezen belül az első három helyezettet díjazzuk. Futópad Bajnokság: - A Magyar Bajnokság 3 versenyén megtett táv együttes összege adja a futópad bajnokság végeredményét és ez alapján kerül kihirdetésre a Magyar Futópad Bajnok MAGYAR FUTÓPAD SPRINT KIRÁLYA és a MAGYAR FUTÓPAD SPRINT KIRÁLYNŐJE - A bajnokság mind a 3 versenyén díjazzuk a leggyorsabb kutyát is. Divíziós Versenyszabályzat: A Divíziós Versenyek célja az, hogy az azonos képességű kutyák a Magyar Bajnokság mellett Divíziós Csoportokban is versenyezhessenek. - A nevezett kutyák egy egy perces előfutamon vesznek részt. - A Divízióba sorolás a megtett táv alapján történik. - Egy Divizíóba minimum öt, maximum nyolc kutya sorolható. - A Divíziós Versenyeken szukák és kanok együtt versenyeznek. - A Divíziós Bajnokságon belül ugyanazok az alapszabályok érvényesek, mint a Futópad Bajnokságban! Részvételi díjak: A Magyar Bajnokságban fordulónként: 3000 Ft/kutya A Diviziós Versenyeken: 1800 Ft/Kutya Díjazások: A "Firepaw" Magyar Bajnokságban: Az első három helyezettet díjazzuk kupákkal szukáknál-kanoknál külön. A Bajnokság végén meghirdetjük a Bajnokokat szuka-kan külön szintén, azaz a MAGYAR FUTÓPAD SPRINT KIRÁLYÁT és a MAGYAR FUTÓPAD SPRINT KIRÁLYNŐJÉT-t! A Bajnokokat szintén kupákkal illetve Firepaw ajándékkal díjazzuk! Minden versenyző oklevelet kap! A Diviziós versenyeken: Az első három helyezett lesz értékelve divíziónként és érmet kapnak díjazásként. Itt szukák-kanok egyben lesznek díjazva! Jó felkészülést kívánunk Mindenkinek és gördüljenek a szalagok!

Támogatóink, és együttműködő partnereink, véletlen sorrendben: (ezt a listát szívesen bővítjük, ha valaki késztetést érez, hogy bármilyen úton szponzorálja a versenyt )

Karte

Start/Ziel tauschen

Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
  • Haben Sie schon ein Konto?
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.