Hoopers Cursus

Hoopers Cursus

82   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Hoopers Cursus

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart
Event Details

Details

Adresse
Denk Honds, Stakenbergweg 70, 8075RA, Elspeet, Netherlands

Datum

Datum
22 März, 2018
Start
9.00
Ende
10.00

Hoopers Cursus

Met deze gewelige leuke tak van honden sport gaan we weer starten bij Hs Denk Honds.

Donderdagochtend 22 maart 09.30 uur

Wat is Hoopers?

Hoopers is zeer laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond. Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.

De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie 'gestuurd'. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.

Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!

Hoopers is daarmee geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen (bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten).

Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de Agility.

Maar eigenlijk is Hoopers, voor iedere hond die het leuk vind om met het baasje te werken, geschikt.

8 praktijk trainingen van 45 minuten € 92,-

Met minimaal 6 cursisten gaan we starten Instructrice: Annemieke Dolron

Karte

Start/Ziel tauschen

Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
  • Haben Sie schon ein Konto?
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.