Lezing 'Pijn bij Honden'

Lezing 'Pijn bij Honden'

81   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Lezing 'Pijn bij Honden'

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
05 Juni, 2017
Start
13.00
Ende
16.00

Lezing 'Pijn bij Honden'

Lezing ‘Pijn bij Honden’

Veel honden leven met pijn. Daarbij is de hond met artrose het klassieke voorbeeld, maar ook sporthonden en honden die gedragsproblemen laten zien kunnen te maken hebben met pijn.

Deze lezing, gegeven door gedragstherapeut en hondenosteopaat Edy Mulié, gaat in op pijn bij honden en hoe je dit kunt herkennen. Sommige signalen zijn heel duidelijk, maar er worden helaas ook veel pijnsignalen door eigenaren gemist. Tijdens deze zeer op de praktijk gerichte middag leer je o.a. aan de hand van beeldmateriaal waar je op kunt letten.

We leren je wat je kunt zien, voelen en ruiken aan de hond, maar ook hoe je kunt kijken naar houding en beweging van de hond. Daarnaast zullen ook vormen van probleemgedrag, zoals agressie, overmatig likken en plotselinge verlatingsangst in relatie tot pijn aan bod komen.

Er wordt tevens een kleine uitstap gemaakt naar psychische pijn: Kan een diensthond met PTSS terugkomen uit oorlogsgebied? Kan een hulphond een burn-out krijgen? En...hoe spreek je iemand aan als je echt denkt dat er wat mis is met zijn of haar hond?

Kortom: een lezing die je niet wilt missen!

Edy Mulié is een zeer ervaren en gedreven gedragstherapeut voor honden en hondenosteopaat i.o. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring met honden met probleemgedrag en is inmiddels gespecialiseerd in medische problemen die hieraan ten grondslag kunnen liggen.

Met haar stichting To the Dogs vangt zij honden op met vaak niet geringe gedragsproblemen die niet zelden voortkomen uit pijn. Kansarme honden die in het afvoerputje van onze maatschappij terecht zijn gekomen vinden bij haar een begripvol thuis. De opbrengst van deze lezing komt volledig ten goede aan deze stichting.

De SPPD kent 4 nascholingspunten toe aan dit seminar.

Karte

Start/Ziel tauschen

Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
  • Haben Sie schon ein Konto?
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.