Rehabilitera reaktivitet - fullbokad

Rehabilitera reaktivitet - fullbokad

49   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Rehabilitera reaktivitet - fullbokad

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Södertälje Lokala Kennelklubben, Måsnaryd 1, 151 52, Södertälje, Sweden

Datum

Datum
22 Oktober, 2017
Start
9.00
Ende
16.00

Rehabilitera reaktivitet - fullbokad

FULL-BOKAT!

Denna workshop är nu fullbokad både för åskådare & reaktiva hundar.

Har du en hund som gör utfall eller vill lära dig hur man kan arbeta för att rehabilitera reaktiva hundar? Det här är en workshop om just det!

Platser kvar som observatör och som förare med hjälpar-hund.

Vi kommer använda en mix av Positiv Förstärkning, TTouch Träning, Skvaller Träning och Lek. Vi kommer även gå igenom hur hundens ras-specifika behov kan influera situationen samt diskutera när det kan vara läge att överväga medicinering, vilken medicin man i sånt fall skall välja och varför. Det blir alltså både teori och praktisk träning med hundar som har problem med reaktiviet.

Att ha en hund som är reaktiv och gör utfall är otroligt stressigt för både ägaren och hunden. För varje utfall förvärras problematiken tack vare lättnadskänslan som uppstår, via negativ förstärkning, då distansen till det hunden gjort utfall mot ökas. Ofta blir hunden värre när den går i koppel men att ha den okopplad är ju långt ifrån en praktisk lösning.

Det finns många olika saker en hund kan göra utfall mot - bilar, människor andra hundar osv – och så långt det är möjligt kommer vi skräddarsy den här dagen efter de behov och önskningar som finns.

VIKTIGT: Reaktiva hundar bör hållas i bilen när de inte tränar eller rastas för att undvika sensitiering och explosioner. De måste alltså vara vana att vistas i ägarens bil och uppleva bilen som en trygg plats.

VIKTIGT: Hjälpar-hundar skall vara lugna, trygga hundar som kan vara avslappnade i närheten av andra hundar och människor.

Max 6 ekipage med reaktiva hundar och deras ägare! Dessa ägare kommer även få 3 enkla uppgifter att träna på hemma innan workshopen.

PRIS Ekipage med reaktiv hund: 900kr. (slutsålt) PRIS Observatörer och förare med hjälpar-hund: 450kr. (Biljetter tillgängliga)

Fika ingår.

Medlemmar i Södertälje Lokala Kennelklubb har företräde. Sista anmälningsdag är 9e Oktober. Platser för icke-medlemmar konfirmeras den 10e Oktober.

Har du frågor kontakta gärna Milene via Facebook.

Vi kommer lägga upp dagen så att de reaktiva hundarna får träna flera korta pass. På så vis kommer dessa hundar och ägare att få ut så mycket som möjligt av den här dagen.

Målsättningen är att så frön till positiv förändring hos dessa hundar och ge ägarna verktyg som de kan jobba vidare med hemma, samt att ge observatörerna och förarna med hjälpar-hundar förståelse för hur man kan gå till väga för att rehabilitera hundar som gör utfall på ett effektivt sätt som främjer hundarnas välbefinnande och bygger tillit.

Mer information om hur Milene arbetar med reaktiva hundar kan man få i följande inlägg:

http://www.milenewallin.com/nar-explosionerna-upphor/ http://www.milenewallin.com/hurra-for-maggie/

Milene är certifierad TTouch Instruktör för Husdjur och diplomerad Beteendevetare och Instruktör för Hund och Katt. TTouch Träning utvecklades av Linda Tellington Jones för 35 år sedan och används idag världen över av bland annat instruktörer, veterinärer och ägare på såväl hundar som hästar, katter och andra djur.

Varmt välkomna önskar Södertälje Lokala Kennelklubb!

PS Den 21a Oktober erbjuder Södertälje Lokala Kennelklubb även en workshop med "Introduktion till TTouch". Se https://www.facebook.com/events/1910302555888018 för mer info.

Karte

Start/Ziel tauschen

Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
  • Haben Sie schon ein Konto?
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.