Seminar Angst bij Honden

Seminar Angst bij Honden

104   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
21 Juni, 2017
Start
10.00
Ende
16.00

Seminar Angst bij Honden

Angst is een van de belangrijkste emoties om te overleven. Zonder angst zou iedereen, mens en dier, zich zomaar in ieder gevaar storten. Zelfs grondleggers van de psychoanalyse zoals Freud en Jung hebben aangegeven dat aangeboren angst voor overleving van elke soort zorgt. Angst is dus belangrijk. Aan de andere kant: als angst buitenproportioneel wordt, kan het voor veel problemen zorgen en de kwaliteit van leven behoorlijk negatief beïnvloeden. En dat is jammer, want er is vaak nog best wel wat aan te doen.

Bij het optreden van angst zijn er twee mogelijkheden. Er is de aangeboren angst en er is de later ontstane angst. Bij de aangeboren angst is er weer een mogelijkheid dat dit door een te prikkelarme omgeving verder ontwikkeld is. Bij de later ontstane angst kan het gaan om te negatieve ervaringen of zelfs traumatische ervaringen. Deze kunnen dan weer gegeneraliseerd worden.

Tijdens het seminar 'Angst bij honden' gaan Peter Beekman en Doreen Planta in op beide oorzaken. Er wordt gekeken naar de soorten angst, de overeenkomsten en de verschillen hiertussen, het herkennen van angst, de erfelijkheid van angst, de invloed van de ontwikkelingsfases, de omgang met angst en uiteraard naar het voorkomen van angst of verdere generalisatie van angst. Bij de later ontwikkelde angst wordt gekeken naar de ervaring en de beleving van een situatie, het herstelvermogen, het generaliseren van angst en de hogere ordeconditionering die daarbij kan optreden.

Er wordt ook ingegaan op het geven van correcties en het effect daarvan, het ontwikkelen van neuroses en de context georiënteerde angst. Met name door het werk van Pavlov en zijn volgelingen zijn hier heel interessante gegevens over bekend geworden.

Kortom: een seminar over angst waarbij alle facetten van ontwikkeling tot en met behandeling van angst aan de orde zullen komen, bezien vanuit de meest recente wetenschappelijk inzichten.

Alpha kent 5 PE punten toe voor het volgen van deze lezing.

Karte

Start/Ziel tauschen

Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
  • Haben Sie schon ein Konto?
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.