Seminar 'Do as I do' met Claudia Fugazza

Seminar 'Do as I do' met Claudia Fugazza

79   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
25 November, 2017
Start
9.00
Ende
17.00
Datum
26 November, 2017
Start
9.00
Ende
17.00

Seminar 'Do as I do' met Claudia Fugazza

Je hond leren na te doen wat jij doet? Het kan! De Italiaanse dr. Claudia Fugazza komt zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 naar de Martin Gaus Academie in Lelystad om in Nederland nogmaals haar ‘Do as I Do’-seminar te geven.

Gedrag kopiëren Claudia gaat tijdens haar Engelstalige seminarweekend in zowel theorie als praktijk in op sociaal – van elkaar – leren bij honden, zeg maar ‘afkijken’, en op de ‘Do as I Do’-trainingsmethode, waarbij de hond leert gedrag te kopiëren dat zijn eigenaar hem voordoet. Via het ‘doe mij na’-principe kan een hond nieuwe oefeningen snel aanleren. Het openen van een laadje bijvoorbeeld kun je de hond leren door het hem voor te doen. De hond observeert en imiteert vervolgens die handeling.

Voorwaarden Je kan mét of zonder hond deelnemen aan dit tweedaags seminar. Er kunnen maximaal tien personen mét hond meedoen. Bedoeling is dat als je deelneemt met je hond je ook daadwerkelijk aan de slag gaat met sociaal leren tijdens het seminar.

Om deze methode aan te kunnen leren, moet de hond naast de ‘zit’ en ‘blijf’ nog drie gedragingen kunnen laten zien die hij allemaal op alleen een stemcommando, dus niet geholpen met gebaren, moet kunnen uitvoeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een voorwerp aanraken met neus of poot, om een voorwerp heen lopen of ergens op of overheen springen. De maximaal tien honden die aan het praktijkgedeelte van de workshop meedoen, moeten aan deze voorwaarden voldoen.

Trainer en onderzoeker Claudia is hondentrainer en onderzoeker. Ze studeerde onder prof. Adam Miklosi af op het gebied van sociale en cognitieve vaardigheden bij honden aan de universiteit van Budapest in Hongarije, waar ze nog steeds werkt. Claudia bracht een boek en dvd uit over de ‘Do as I Do’-methode die in meerdere talen, onder meer Engels en Duits, zijn uitgebracht.

Karte

Start/Ziel tauschen

Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
  • Haben Sie schon ein Konto?
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.